Proprietatile si beneficiile Uleiului de Smochin de Barbaria

Smochinul de Barbaria este un cactus, care își are originile în Mexic și care crește în solurile aride, atingând și 5 metri înălțime. Atunci când se coc, fructele sunt numai bune de mâncat, iar din florile sale galbene sau din fructele sale savuroase se prepară uleiul de smochin de Barbaria.

Smochinul de Barbaria (Opuntia ficus-indica) se mai găsește și sub denumirile de pară de cactus, cactus fără șira spinării sau fruct de cactus. Așadar, este un cactus, care își are originile în Mexic și care crește în solurile aride, atingând și 5 metri înălțime. Are flori galbene, iar fructele sale sunt de un portocaliu-roșu foarte intens. Atunci când se coc, fructele sunt numai bune de mâncat, iar din florile sale galbene se prepară uleiul de smochin de Barbaria, care se obține prin macerare în uleiul rafinat de floarea-soarelui.

cactus-de-barbaria

Proprietățile uleiul de smochin de Barbaria

Deși este un excelent tratament de zi pentru orice fel de ten, uleiul de smochin de Barbaria acționează cu rezultate vizibile în special pe pielea matură, lipsită de strălucire și vitalitate. Astfel că acest ulei are proprietăți nutritive, de menținere a elasticității pielii, de a tonifia și proteja tenul împotriva agresiunilor de zi cu zi, de a păstra tenul ferm și luminos.

Tenul foarte deshidratat și obosit, cu cearcăne și foarte încărcat își recapătă elasticitatea și vitalitatea prin masarea cu ulei de smochin de Barbaria. Ridurile și cearcănele adânci se pot elimina cu ajutorul acestui ulei. Crăpăturile pielii, dar și cicatricile provenite de la arsuri se pot trata cu acest ulei, care lasă pielea foarte catifelată, întinsă și netedă.

În combinație cu alte creme sau produse cosmetice este la fel de eficient. Se folosește, de obicei, seara înainte de culcare prin masarea tenului, gâtului și decolteului. Se aplică doar câteva picături și masajul se face prin mișcări circulare. Acest ulei mai este cunoscut și ca botoxul natural, de aceea este posibil să îl găsiți ca și ingredient în multe produse anti-îmbătrânire, pentru conturul bustului și pentru ochi.

Mai mult, uleiul de smochin de Barbaria se mai folosește și pentru strălucirea unghiilor și a părului. Părul vopsit sau uscat mereu cu placa își poate căpăta rapid frumusețea dacă este tratat cu acest ulei. Se întind pe păr câteva picături de ulei, se lasă să acționeze un sfert de oră, apoi se spală normal cu șampon. Unghiile se pot unge și ele cu acest ulei seara înainte de culcare pentru a putea pătrunde cum trebuie. Persoanele care suferă de acnee se pot bucura de acest produs natural, care în trecut se folosea la tratarea scorbutului.

Sursa : clickpentrufemei.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.