Proprietatile vindecatoare ale Uleiului de Chimen Negru

Proprietatile vindecatoare ale uleiului de chimen negru (Nigella sativa) au fost cunoscute de mii de ani. A fost utilizat atat oral cat si local pentru a lupta impotriva bolii in multe practici diferite ale medicinei de-a lungul vremurilor. In timpurile noastre moderne actiunea si eficacitatea lui este tot mai mult sustinuta de o baza de dovezi si o solida intelegere stiintifica.

Utilizarea uleiului de chimen negru pentru a infrumuseta si imbunatati starea pielii este bine stabilita; de fapt faimoasa frumusete a Cleopatrei se crede ca se datora partial utilizarii de catre ea a chimenului negru.

Chimenul negru si psoriazisul

Psoriazisul este o afectiune a pielii in care placi descuamante roz apar peste tot pe corp; acestea pot fi dureroase si insotite de mancarimi, si pot fi o sursa de disconfort.
Uleiul de chimen negru este puternic recunoscut pentru faptul ca regularizeaza celulele imunitare ale corpului (determinand sporirea numarului unora si scaderea altora), si pentru ca mai si amplifica abilitatea corpului de a face fata proliferarii anormale a celulelor.

In mod traditional, chimenul negru s-a aplicat in uz extern pentru pielea psoriazica cu scopul de a controla durerea si petele eruptive.

Uleiul de chimen negru are fantastice proprietati emoliente, formand un film non-lipidic (nu este compus din particule de grasime) in timp ce furnizeaza factorii nutritivi de care are nevoie pielea.

ulei-chimen-post

Infectiile fungice

In plus pe langa faptul ca lupta impotriva bacteriilor cauzatoare de acnee, uleiul de chimen negru mai lupta si impotriva fungilor. Uleiul de chimen negru si-a dovedit efectele antifungice impotriva organismelor fungice infectioase comune din piele (dermatofite) care cauzeaza afectiuni precum infectia fungica a unghiei, piciorul de atlet, micoza inghinala si pecingine.

Acneea

Acneea este o afectiune cauzata multifactorial si care afecteaza in mod obisnuit adolescentii, dar care poate totusi persista pana la maturitate. Un numar de factori despre care se crede ca ar contribui la boala include factori hormonali, de dieta, raspuns inflamator localizat la nivelul pielii si infectiile.
Uleiul de chimen negru are cateva proprietati ce pot diminua simptomele acneei, inclusiv efecte anti-inflamatorii si antioxidative. Uleiul de chimen negru mai este si un antihistaminic natural ideal pentru tratarea afectiunilor dermatologice in stransa legatura cu alergiile.

ulei-chimen-retete

Chimenul negru si cancerele de piele

Cancerul intervine atunci cand celulele devin anormale si se multiplica intr-un mod necontrolat. Celulele ce formeaza straturile pielii sunt cele mai puternic expuse celule din intregul corp si in consecinta cancerul de piele este unul dintre cele mai comune forme ale cancerului uman. Nigella sativa s-a dovedit ca are o gama de efecte anticancerigene impotriva multor celule anormale de diferite tipuri.  Efectele specifice impotriva celulelor canceroase ale pielii au fost demonstrate.

Extractul de Nigella sativa a fost gasit ca fiind eficient impotriva celulelor carcinomului scuamos in vitro (utilizandu-se celule de tesut epitelial canceros uman cultivate in laborator): studiul a gasit ca extractul activ anticancerigen din chimen negru (timochinona) inhiba proliferarea celulelor si induce apoptoza in carcinomul scuamocelular. Autorii au concluzionat ca timochinona este o terapie potentiala antineoplazica in acest cancer comun al pielii.

Beneficiile uleiului de chimen negru pentru ten

Proprietatile puternic antioxidante, anti-inflamatorii si nutritive ale uleiului de chimen negru pot ajuta la refacerea sanatatii naturale si a vitalitatii pielii. Uleiul poate fi luat pe cale orala sau aplicat in uz extern si masat direct pe piele. Bogata gama de uleiuri furnizeaza o hidratare profunda a pielii. In plus, vitamina A, aminoacizii si acizii grasi lucreaza cu toti impreuna pentru a ajuta la regenerarea pielii.
Este dificil sa se descrie complet intr-un singur articol modul in care actioneaza uleiul de chimen negru; Nigella sativa este cu adevarat o planta magica si cu proprietati complexe pe care abia incepem sa le intelegem.

Sursa : viataverdeviu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *