Reteta crema hranitoare de maini cu ingrediente naturale

Pentru ca in anotimpul rece, mainile sunt cele mai expuse frigului, acestea trebuie ingrijite si protejate cu o crema hranitoare.

Deoarece compoziţia marii majorităţi a produselor cosmetice trebuie să corespundă anumitor cerinţe de ordin tehnic, economic, comercial şi de imagine, pentru obţinerea acestora se utilizează ingrediente de origini diferite, fie naturale, fie sintetice. Pentru a prelungi termenul de garanţie (care de obicei este de trei ani), mai toate produsele cosmetice de azi conţin substanţe conservante dăunătoare organismului, cum ar fi de exemplu Hidrotoluenul butilat, conservant considerat a fi cu potenţial alergogen, sau parabenii, suspectaţi a avea potenţial cancerigen.

Putem evita însă ca aceste substanţe să ajungă în organismul nostru folosind creme făcute în casa de noi înşine.

unt-shea

Iata reteta propusa astazi :

Ingrediente :

60 grame de unt de shea (poti cumpara de aici)
20 grame de ulei de migdale (poti cumpara de aici)
10 grame de ulei de masline
10 grame de ulei de orez
trei capsule mici de vitamina E
câteva picaturi de ulei esenţial de lavandă (aproximativ 10-15)

Pentru a prepara crema avem nevoie de un recipient în care să amestecăm toate ingredientele, o linguriţă cu care să facem acest lucru şi care să fie curate, sterilizate şi uscate, un cântar de bucătărie şi un recipient în care să transferăm crema (la fel curat, sterilizat şi uscat).

Modul de preparare este unul foarte simplu. Cântărim untul de shea şi îl punem în vas la topit, pe baie de aburi până devine ca o cremă (nu aşteptăm să devină lichid). Când acesta s-a topit adăugăm pe rând uleiul de migdale, uleiul de măsline şi cel de orez şi amestecăm totul bine.

După ce amestecam bine untul şi uleiurile adăugăm conţinutul a trei capsule uleioase de Vitamina E (care se găseşte de cumpărat în farmacii) şi câteva picături de ulei esenţial de care me place. Eu am folosit ulei esenţial de lavandă nu numai pentru că îmi place mirosul cât şi pentru proprietăţile lui calmante.

La final turnăm crema cât este caldă încă în recipientul pregătit în prealabil şi o folosim, de preferat în termen de un an. O păstrăm într-un recipient închis ermetic, în loc uscat şi răroros.

Succes la “gatit” retete!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *