Ingrijirea pielii viitoarelor mamici

Dacă esti o mamica in devenire si vrei o piele strălucitoare şi sănătoasă, ai mare grijă la ingredientele  produselor dermato-cosmetice pe care le folosesti.

Este important ca acestea să conţină factori de protecţie solară şi ingrediente care să nu te afecteze nici pe tine, nici pe bebelus.

În sarcină apar schimbări ale pielii

O viitoare mămică vrea să arate bine chiar şi în timpul sarcinii, având grijă ca pielea să fie hidratată, strălucitoare şi îngrijită corespunzător. Doar aşa poţi  evita apariţia vergeturilor – striaţii ale pielii, asemănătoare unei fisuri la nivel conjuctiv –  sau a altor probleme ale pielii, care impun tratamente dureroase sau foarte scumpe.

În perioada sarcinii, organismul viitoarei mămici este supus unor schimbări de natură hormonală sau metabolică, ale căror consecinţe se pot observa la nivelul pielii. Aceste dereglări pot fi răspunzătoare pentru apariţia pigmentărilor, a aluniţelor negre, ieşite în evidenţă, pielea poate deveni uscată (până la crăpare) sau, dimpotrivă, seboreică, cu erupţii acneice.

În această perioadă, pielea devine mult mai sensibilă la schimbările de temperatură, la razele solare, la tot ceea ce intră în contact cu ea.

De asemenea, ai grijă ca produsele cosmetice să  fie testate dermatologic, să fie hipoalergice şi să nu conţină conservanţi sau substanţe ce irită sau sensibilizează pielea.

 

Spre exemplu, masca cu pepene rosu şi scorţişoară este soluţia de care ai nevoie dacă te confrunţi cu acnee sau vergeturi. Cu o pensulă, aplic-o pe zonele cu probleme, masează timp de maximum 5 minute, apoi clăteşte cu apă rece din abundenţă.

 

La fel de importantă este şi aplicarea produselor dermato-cosmetice, dar mare atenţie la  ingrediente (să nu conţină aluminiu, siliciu sau sulfiţi) şi la factorul de protecţie solară inclus!  Acestea completează ritualul frumuseţii cotidiene, curăţă, hidratează şi reîmprospatează pielea in profunzime.

Trei paşi pentru o piele perfectă

Prin 3 paşi simpli, dar esenţiali,  poţi fi o mămică cu o piele îngrijtă, ce va atrage privirile tuturor.

  • Primul pas este curăţarea zilnică ce implică “demachierea feţei, a gâtului şi decolteului cu lapte sau spumă demachiantă pentru a îndepărta machiajul, impurităţile, sebumul  şi crema”.
  • Cel de-al doilea pas este aplicarea unei  loţiuni tonice – Apa de trandafiri sau de flori de portocal (pentru curăţarea şi revigorarea tenului).
  • Pasul trei: aplicarea cremei de zi sau de noapte, conform tipului de piele, a pigmenţilor de culoare şi a factorului de protecţie solară  de care ai nevoie.

 

Pe perioada verii se recomandă o cremă cu factor de protecţie 50 plus (SPF 50 plus), care să ajute la hrănirea tenului, îmbunătăţirea elasticităţii şi a tonusului celular.

Chiar dacă eşti însărcinată, statul la plajă NU este interzis! De altfel, soarele ajută la eliberarea vitaminei D, ajută la relaxarea organismului şi… te ajută în lupta cu vergeturile.

Pentru a preveni apariţia vergeturilor viitoarelor mămici, specialistul recomandă uleiul de migdale sau cremele ce conţin extract de migdale dulci, argan sau chiar uleiul de măsline. Se recomandă aplicarea acestor produse de 2 ori pe zi.

Nu uita de contraindicaţiile privind:

  • Expunerea la soare între orele 11.00 şi 18.00.
  • Alcoolul, fumatul  şi expunerea în încăperile în care se fumează
  • Folosirea unor creme sau lotiuni ce conţin sulfaţi, aluminiu sau alte substanţe periculoase pentru piele.

Dietă sănătoasă = Piele tânără

Consumă cât mai multe legume şi fructe bogate în antioxidanţi (morcovi, varză, roşii, portocale, cireşe, prune, mere, fructe de papaya etc). Antioxidanţii sunt substanţe care împiedică procesele ce duc la deteriorarea celulelor, implicit pe cele de la nivelul pielii.

Înainte de a te gândi la un tratament chirurgical pentru vergeturi, încearcă remedii naturale folosind diverse uleiuri naturale cu rol nutritiv şi regenerator, simple sau în combinaţii (lavandă, măsline, germeni de grâu, migdale, muşeţel, ulei de castor sau din seminţe de in).

De asemenea, un aport major pentru piele o au vitaminele A, B, C, E şi mineralele şi consumul de fructe şi legume proaspete, limitând consumul de grăsimi saturate sau alimente rafinate.

Şi nu uita de mişcare! Încearcă în fiecare zi să faci o mică plimbare, să te relaxezi prin masaje şi somn de cel puţin 8 ore pe noapte.

Sursa : csid.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *